Κόμπι Μπράιαντ: Η Τζιάνα θα ήταν η συνέχειά του

Παγκόσμιο σοκ και θλίψη στον αθλητικό κόσμο - και όχι μόνο - προκάλεσε η δυσάρεστη είδηση πως θρύλος των Lakers και παλαίμαχος άσος του NBA Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν το ελικόπτερό του συνετρίβη στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, κοντά στο Λος Άντζελες, λίγα μέτρα μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Στο ελικόπτερο

επέβαιναν άλλα οκτώ άτομα, τα οποία βρήκαν, επίσης, τραγικό θάνατο. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα Μαρία Μπράιαντ, καθώς, όπως μεταδίδει ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN, ο Κόμπι και η Τζιάνα πήγαιναν σε αγώνα μπάσκετ. Επίσης, μεταξύ των θυμάτων ήταν ένας φίλος του Κόμπε με την κόρη του και ο πιλότος του ελικοπτέρου, στη συντριβή του οποίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έπαιξε ρόλο η πυκνή ομίχλη που υπήρχε.

Κόμπι και Τζιάνα Μαρία Μπράιαντ

Ο Κόμπι ήταν πατέρας τεσσάρων κοριτσιών, τις οποίες απέκτησε με τη σύζυγό του Βανέσα Λάινε Μπράιαντ, ενώ η Τζιάνα ή αλλιώς "Τζι Τζι" ήταν δεύτερη μεγαλύτερη κόρη του. Οι δυο τους είχαν μια πάρα πολύ όμορφη και στενή σχέση, καθώς η Τζιάνα αγαπούσε πολύ το μπάσκετ και φαίνεται πως είχε πάρει το ταλέντο του πατέρα της.

Ο Κόμπι είχε μυήσει την Τζιάνα στο μπάσκετ και δεν έχανε ευκαιρία να της μαθαίνει τα μυστικά του και τα κόλπα του, ενώ από την άλλη η νεαρή καλαθοσφαιρίστρια ακολουθούσε πιστά τις συμβουλές του, αφού είχε τον καλύτερο δάσκαλο. Ο Μπράιαντ προπονούσε την ομάδα της κόρης του, ενώ τους πήγαινε πολλές φορές στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν άλλες επαγγελματικές ομάδες μπάσκετ.

Οι κοινές εμφανίσεις πατέρα και κόρης σε αγώνες ήταν ένα συχνό φαινόμενο και ο φωτογραφικός φακός τους είχε "πιάσει" πολλές φορές να συζητούν για το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Μπράιαντ θαύμαζε την κόρη κάθε φορά που την έβλεπε να ντριπλάρει και ήταν πολύ περήφανος για εκείνην. Μάλιστα, έστελνε βίντεο από τα παιχνίδια μπάσκετ της κόρης του στον γενικό διευθυντή των Lakers, Ρομπ Πελίνκα, που ήταν και νονός της Τζιάνα.

Ο ίδιος χαιρόταν κάθε φορά που την έβλεπε να δίνει μάχες στο γήπεδο και, κυρίως, όταν χρησιμοποιούσε τις κινήσεις που έμαθε από τον μπαμπά της. Ο Μπράιαντ περιέγραφε την κόρη του ως "το κάτι άλλο" όταν βρισκόταν στο γήπεδο, ενώ ο προπονητής των Σπαρκς Ντέρεκ Φίσερ πάντα έλεγε πως Κόμπι και Τζιάνα είχαν "παρόμοια συμπεριφορά και προσωπικότητα".

Ο Κόμπι μιλούσε με πολύ όμορφα λόγια για την κόρη του, ενώ πάντοτε την υποστήριζε σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Ποτέ δεν άφησε να την υποτιμήσουν επειδή είναι κορίτσι και σε όσους θεωρούσαν πως μόνο ένας γιος θα μπορούσε να συνεχίσει την κληρονομιά του και να φανεί αντάξιος, ο θρύλος των Lakers φρόντιζε να τους "βάζει στη θέση τους".

Σε συνέντευξή του σε late night show ο Κόμπι Μπράιαντ είχε δηλώσει απόλυτα σίγουρος για το ότι η κόρη του θα παίξει κάποτε στο NBA, ενώ όπως είπε:

«"Το καλύτερο πράγμα που συμβαίνει είναι όταν πηγαίνουμε έξω και έρχονται διάφοροι φανς να μας μιλήσουν και εκείνη στέκεται δίπλα μου. Μου λένε ότι θα έπρεπε να είχα αγόρι, για να συνεχίσει την παράδοση και να κρατήσει τον θρύλο ζωντανό και τότε εκείνη τους απαντά "Το 'χω εγώ!"».

Πατέρας και κόρη σκοτώθηκαν μαζί, όπως μαζί ντρίπλαραν στα γήπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα