Κλείνει οριστικά η θρυλική "παραλία του Ντι Κάπριο" στην Ταϊλάνδη

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο βρήκε σε αυτή την παραλία στην Ταϊλάνδη τον "παράδεισο" που αναζητούσε. Η δημοσιότητα όμως ήταν τόσο μεγάλη που τελικά την μετέτρεψε σε "κόλαση" με ολέθρια αποτελέσματα.

Το 2000 ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρωταγωνίστησε σε μία από τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του, την ταινία "The Beach" (Η παραλία) του Οσκαρούχου σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ.

Στην ταινία, ο Ρίτσαρντ (ο χαρακτήρας του Ντι Κάπριο) αναζητά την τέλεια και ανέγγιχτη παραλία. Και την βρίσκει στην Ταϊλάνδη, στον Κόλπο Μάγια.

Η παραλία ήταν ήδη διάσημη σε όλο τον κόσμο, μετά την προβολή της ταινίας εξελίχθηκε όμως σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως!

Κάθε μέρα, πάνω από 5.000 τουρίστες επισκέπτονται τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της για να κολυμπήσουν σε αυτά. Η παραλία έκλεισε τον Ιούνιο με σκοπό να ανοίξει εκ νέου στα τέλη του Σεπτέμβρη, οπότε και ξεκινά επίσημα η τουριστική σεζόν στη χώρα. Φευ! Ο Τομέας Προστασίας Ενικών Πάρκων και Άγριας Ζωής, ανακοίνωσε ότι ο καραλλιογενής ύφαλος δεν έχει επανέλθει στα επιθυμητά επίπεδα, η ζημιά στο περιβάλλον του κόλπου μοιάζει μάλλον ανεπανόρθωτη και η θρυλική παραλία κλείνει επ' αόριστον για το κοινό, ή τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας...

Οι Ταϊλανδέζοι πάντως δεν βιάζονται να την ξανανοίξουν. Προτεραιότητά τους είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος, καθώς η άναρχη δόμηση των περασμένων ετών έχει προκαλέσει σχεδόν ανεπανόρθωτες ζημιές και η κυβέρνηση θέλει να προλάβει τα χειρότερα, καθώς ο τουρισμός είναι η "βαριά βιομηχανία" της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα