Κινέζικο εμβόλιο κορονοϊού: Χορήγησαν το Sinopharm σε 1 εκ. άτομα σε "επείγουσα χρήση"

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πάρει ένα πειραματικό εμβόλιο κορονοϊού που αναπτύχθηκε από την China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) μέσω του προγράμματος έκτακτης ανάγκης της χώρας, δήλωσε η εταιρεία εχθές το βράδυ Τετάρτης 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters.

Η Κίνα ξεκίνησε το πρόγραμμα χρήσης έκτακτης ανάγκης τον Ιούλιο,

το οποίο μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τρία υποψήφια εμβόλια για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και άλλες ευάλωτες ομάδες ανθρώπων. Οι κλινικές μελέτες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί για να αποδείξουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες από όσους έλαβαν το εμβόλιο, δήλωσε η Sinopharm σε άρθρο της στο κινέζικο μέσο κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

Τα εμβόλια της, τα οποία χρησιμοποιούν αδρανοποιημένο ιό που δεν μπορεί να αναπαραχθεί σε ανθρώπινα κύτταρα για να προκαλέσουν ανοσοαπόκριση, απαιτούν δύο δόσεις, σύμφωνα με στοιχεία καταγραφής κλινικών δοκιμών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Τι ισχύει για τους νέους περιορισμούς ΕΡΓΑΣΙΑ: Τι ισχύει για το επίδομα αναστολής και τα επιδόματα ανεργίας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Που στέλνω SMS και οι κωδικοί - Με τεστ η είσοδος στη χώρα ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν και ποιες μένουν ανοιχτές ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η επιδημία στην Ελλάδα σε αριθμούς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού


Τα πειραματικά εμβόλια υποβάλλονται σε κλινικές δοκιμές Φάσης 3 στο εξωτερικό και έχουν δοκιμαστεί σε περίπου 60.000 άτομα, ενώ έχουν ληφθεί δείγματα αίματος περισσότερων από 40.000 συμμετεχόντων, 14 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης.

Μεταξύ υπαλλήλων κατασκευαστικών έργων και φοιτητών που πήγαν στο εξωτερικό μετά τη λήψη του εμβολίου της Sinopharm, κανείς δεν έχει μολυνθεί, σύμφωνα με την εταιρεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα