Κίνα: Μέσα στη δυστοπική Γουχάν, μετά τη λήξη του lockdown

Η καθημερινότητα στο επίκεντρο που ξέσπασε ο κορονοϊός, την κινεζική πόλη Γουχάν, σήμερα είναι κατά πολύ διαφορετική. Έπειτα από δύο μήνες lockdown, στις 28 Μαρτίου οι πολίτες επανήλθαν στην καθημερινοτητά τους, η οποία όμως δεν μοιάζει με πριν.

Κάθε εργάσιμη ημέρα στις εταιρείες στη Γουχάν, οι υπάλληλοι φτάνοντας στο γραφείο τους περνούν από έλεγχο θερμοκρασίας. Οποιοσδήποτε άνω των 37,3 καταγράφεται

αυτόματα.

Η χωρητικότητα στις αίθουσες συσκέψεων μειώθηκε κατά το ήμισυ, ενώ στα τραπέζια της καφετέριας των εταιρειών τοποθετήθηκαν κάθετα τάβλες ώστε να αποφεύγονται οι συνομιλίες. Ρομπότ κυκλοφορούν και ενισχόνται όπου είναι δυνατόν για να μεταφέρουν αντικείμενα, έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που μετακινούνται από μέρος σε μέρος.

Οι ανελκυστήρες πλέον ανήκουν στις "Καλές παλιές εποχές", καθώς έχουν καταργηθεί. Όλοι χρησιμοποιούν σκάλες, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Μπορεί το lockdown να έχει αρθεί στην κινεζική πόλη, ωστόσο ακόμη παραμένουν σημαντικοί περιορισμοί σε ένα τεράστιο φάσμα δραστηριοτήτων, από κηδείες έως φιλοξενία επισκεπτών στο σπίτι.

Ωστόσο, αυτό που δεν είναι ακόμη σαφές, είναι εάν οι πολίτες πραγματικά θέλουν να επιστρέψουν στους παλιούς ρυθμούς ζωής.

Τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα, είναι ξανά ανοιχτά, όμως παραμένουν άδεια. Το ίδιο ισχύει και για τα εστιατόρια. Οι πολίτες προτιμούν να παραγγέλνουν φαγητό στο σπίτι. Το μετρό είναι ήσυχο, αλλά οι πωλήσεις αυτοκινήτων ολοένα και αυξάνονται.

Τεστ σε όλο τον πληθυσμό

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι η επανεμφάνιση τοπικών εστιών μόλυνσης από τον κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας δεν μπορούν να χαλαρώσουν ακόμη.

Όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τεστ για τον κορονοϊό σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Γουχάν (11 εκατομμύρια), μέσα σε μία εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα