Κηφισιά: Υπεύθυνοι για περισσότερες από 20 "τσαντιές" οι δύο ληστές που καταδιώχθηκαν

Για περισσότερες από 20 περιπτώσεις κλοπών τσαντών, ληστειών με θραύση κρυστάλλων σε εν κινήσει αυτοκίνητα και διαρρήξεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα φαίνεται να απασχολούν οι δύο άντρες που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα μετά από μία κινηματογραφική καταδίωξη από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Από το καλοκαίρι η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής είχε πλήθος καταγγελιών για ληστείες και αρπαγές τσαντών από γυναίκες με αυτόν τον τρόπο και προσπαθούσαν να εντοπίσουν τους δράστες, έχοντας και περιγραφή της μοτοσικλέτας που

πάντα χρησιμοποιούσαν.

Χθες το απόγευμα λοιπόν, άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν την μοτοσικλέτα που ταίριαζε στις περιγραφές όπως και οι δύο αναβάτες της, επί της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου. Τους έκαναν σήμα να σταματήσουν στο οποίο δεν συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα σε μια προσπάθεια να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την Κηφισιά όπου κατάφεραν να ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί τους δύο Έλληνες δράστες επί της οδού Πλαστήρα και να τους συλλάβουν.

Πρόκειται για τοξικομανείς που έχουν απασχολήσει για ανάλογες πράξεις τις Αρχές και έχουν κάνει φυλακή ενώ ο ένας από αυτούς αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι και αμέσως μετά ξεκίνησαν και πάλι τα «χτυπήματα».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου όπως από την πρώτη στιγμή ανέφερε το News24/7 και ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν διάφορες αναφορές περί του αντιθέτου που δημοσιεύτηκαν χθες από διάφορα ΜΜΕ.

Απλά αυτό που έχει συμβεί και συμβαίνει συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις και έως εκεί, είναι ότι τον περασμένο Αύγουστο η προσωπική ασφάλεια ενός επιχειρηματία στα Βόρεια Προάστια που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον δρόμο με το αυτοκίνητό του, ενημέρωσε την Αστυνομία πως οι αναβάτες μίας μοτοσικλέτας κρίθηκαν ύποπτοι και ενημέρωσαν σχετικά.

Τα συγκεκριμένα άτομα βεβαίως ούτε παρακολουθούσαν τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ούτε τρομοκράτες ήταν παρά μόνο αναζητούσαν γυναίκες για να τους αρπάξουν τις τσάντες, κάτι που μάλιστα είχαν πράξει δύο φορές εκείνο το απόγευμα, πριν τους αντιληφθεί η συνοδεία του συγκεκριμένου επιχειρηματία και είχε ενημερωθεί σχετικά η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Η διασταύρωση μεταξύ των Υπηρεσιών για το προφίλ των ατόμων αυτών ήταν άμεση και απευθείας κατέληξε στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής που είχε ήδη εικόνα ποιους αναζητούσε και για ποιες παράνομες πράξεις.

Από χθες το βράδυ πλήθος θυμάτων τους πέρασε από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής όπου οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες και αρκετοί εξ αυτών αναγνώρισαν αμέσως την μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν οι δύο «τσαντάκηδες».

Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να διαπιστωθούν όλες οι παρόμοιες περιπτώσεις για τις οποίες είναι υπεύθυνοι και σχηματίζεται σε βάρος τους σχετική δικογραφία για να οδηγηθούν με αυτή ενώπιον του Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα