Κεγκέρογλου: Η Σπυράκη να ενημερώσει για τις συνομιλίες με Ζάεφ

Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ, κάλεσε την εκπρόσωπο και ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη ο γραμματέας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Σκληρό Ροκ Χ 2" με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Έλλη Τριανταφύλλου.

Όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, η συνάντηση από μόνη της

δεν είναι κάτι κακό, αρκεί να μην έχει ειπωθεί κάτι που να ζημιώνει την χώρα.

Μιλώντας για το Σκοπιανό, δήλωσε ότι οι συνθήκες ήταν ώριμες για μια καλή συμφωνία, με δεδομένες και τις πιέσεις των ξένων, ωστόσο, όπως είπε, τα αρνητικά σημεία που είχε η Συμφωνία των Πρεσπών, ξεπερνούσαν και ανέτρεπαν τα θετικά της.

Πέρα από την μακεδονική γλώσσα και την εθνικότητα, σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, αρνητικό είναι και το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο δομήθηκε η συμφωνία δημιουργεί πολιτικά τετελεσμενα.

Σε ό,τι αφορά στο δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, το παραλλήλισε με το ελληνικό του 2015, λέγοντας πως και στις δύο περιπτώσεις το ερώτημα ήταν παραπλανητικό και δεν ήταν καθαρό και επίσης πως βγήκαν όλες οι μεγάλες δυνάμεις και οι διεθνείς προσωπικότητες χοντροκομμένα να υποδείξουν σε μία χώρα τί θα κάνει, ενώ χαρακτήρισε ανιστόρητο τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, αναφορικά με την ονομασία με το Ίλιντεν.

Σχολιάζοντας την δήλωση της Φώφης Γεννηματά στον ΑΝΤ1 για συγκεβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε πως η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου δεν είναι μοναδική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο, υπογραμμίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ απορρίπτει εκ των προτέρων τις απορρίψεις Μητσοτακη αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "Δεν μπορεί να ξέρει ο Μητσοτάκης τη στάση που θα κρατήσει μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ".

Keywords
Τυχαία Θέματα