Καββαθάς: Πάνω από 3.000 λουκέτα στην εστίαση μέσα σε μία διετία

Πάνω από 3.000 επιχειρήσεις εστίασης έβαλαν λουκέτο την τελευταία διετία, καθώς δεν άντεξαν τα κτυπήματα της πανδημίας και, τώρα, το υψηλό κόστος ενέργειας. Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, ολοένα και επιβαρύνουν περισσότερο τους ενεργοβόρους κλάδους, με επιπλέον 50 αρτοποιεία να έχουν κλείσει το τελευταίο δίμηνο, ανεβάζοντας τις απώλειες στον κλάδο στα 260 αρτοποιεία που “κάηκαν” στις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Τα παραπάνω δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

κ. Γιώργος Καββαθάς τονίζοντας ότι πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν θα αντέξουν ένα ακόμη κτύπημα, καθώς έρχονται από μία τριπλή κρίση, την πολύχρονη οικονομική, την κρίση της πανδημίας και τώρα, την ενεργειακή, όπως αναφέρει το grtimes.gr.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι η κρίση- που παρά τις κρατικές επιδοτήσεις έχει διπλασιάσει και τριπλασιάσει τους λογαριασμούς ρεύματος των επιχειρήσεων- χτυπάει και τις παλαιότερες και εδραιωμένες για χρόνια επιχειρήσεις, που έχουν μαζί με τα δυσθεώρητα κόστη και τις υποχρεώσεις προηγούμενων ετών που θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσα από γενναίες ρυθμίσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υποστήριξε ότι η κρίση μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ώστε τα νοικοκυριά να καλύπτουν τις ανάγκες τους και να έχουν και διαθέσιμο εισόδημα για κατανάλωση . Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να δοθούν και ισχυρά μέτρα υποστήριξης των επιχειρήσεων, κυρίως σε ότι αφορά στο μη μισθολογικό κόστος.

Όπως είπε ο κ. Καββαθάς , μόνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχουν, την τελευταία διετία, αυξηθεί κατά περίπου 10 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να φθάνουν πλέον κοντά στα 42 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα