Κατρούγκαλος: Όσες νίκες έχουμε τις οφείλουμε στον Πρωθυπουργό

“Το ΚΙΝΑΛ θα αλλάξει πολιτική μετά τις εκλογές γιατί θα τεθεί θέμα επιβίωσης” δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 μας ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καταλάβει ότι θα έπρεπε να συνταχθεί στην προοδευτική συμμαχία” συνέχισε και κατηγόρησε την Χαριλάου Τρικούπη ότι συνεχίζει την πολιτική Βενιζέλου περί στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι η αποχή στις εθνικές εκλογές θα βλάψει τον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν.

Χαρακτήρισε πρόβλημα ύπαρξης της Αριστεράς τις μικρές οργανωτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι πρέπει η Αριστερά να δημιουργήσει ένα μπλοκ με τις κοινωνικές δυνάμεις, λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εργατικά συνδικάτα.

“Όσες νίκες έχουμε τις οφείλουμε στον Πρωθυπουργό” είπε ο υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα περί αλλαγής ηγεσίας στην Κουμουνδούρου μετά τις κάλπες.

Για το Μακεδονικό έκανε λόγο για πολυφωνία της ΝΔ και πρόσθεσε ότι “αυτό που διαπραγματευόταν η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν πολύ χειρότερο από αυτό που πετύχαμε εμείς”.

Ως προς το γαλάζιο πρόγραμμα στο ασφαλιστικό υπογράμμισε ότι είναι αντιφατικό, αυτό που λέει ότι θα μειώσει τις εισφορές αλλά όχι τις συντάξεις. “Είναι αντιφατικό αυτό. Σε ένα από τα δύο λέει ψέμματα” είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σε σχέση με την Άγκυρα, ο Υπουργός Εξωτερικών δεν βλέπει θερμό επεισόδιο.

Εκτίμησε ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο με τα Ίμια λόγω των εκλογών της 7ης Ιουλίου και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα χάνει από την τουρκική προκλητικότητα.

Αναφέρθηκε στο αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και σημείωσε ότι η Τουρκία είναι σε απόλυτη απομόνωση.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αύριο μεταβαίνει στην Πολωνία για τη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου που συγκαλεί η Γερμανία στην οποία για πρώτη φορά καλείται η Ελλάδα και με αφορμή αυτό ο Υπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του ρόλου της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα