Κακοκαιρία: Καταστροφές στην Αττική - Απίστευτες εικόνες στο Νέο Ηράκλειο

Συνεχώς κλήσεις δέχεται η Πυροσβεστική από κατοίκους του λεκανοπεδίου, εξαιτίας των επιπτώσεων που προκάλεσε το νέο σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε από τα ξημερώματα και την πρωτεύουσα.

Μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από εχθές Δευτέρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει δεχθεί 156 κλήσεις.

Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες σήμερα, η Πυροσβεστική στην Αττική έχει δεχθεί 148 κλήσεις, κυρίως για τις περιοχές: Νέο Ηράκλειο,

Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, για 103 κοπές δέντρων, 27 αντλήσεις υδάτων και 18 αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα έχουν διάρκεια έως και σήμερα το απόγευμα.

Ενδεικτικό άλλωστε είναι ότι στο Ν. Ηράκλειο που εντοπίστηκε πιο έντονο το πρόβλημα, διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Μαρίνου Αντύπα από την πτώση δεκάδων δέντρων κατά μήκος της οδού και τα πιο πολλά συνεργεία της Πυροσβεστικής έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, οι δρόμοι στους οποίους έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή λόγω πτώσεων δέντρων και αντικειμένων, είναι επί της Λ. Κύμης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαρούσι από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Πλαπούτα, στο Ν. Ηράκλειο, επί της Λ. Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα, επί της οδού Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης και επί της οδού Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον ηλεκτρικό, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου.

Αυτήν την ώρα ο σταθμός του Ηρακλείου του ΗΣΑΠ παραμένει κλειστός και τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά, Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβετικής Υπηρεσίας.

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική

Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται μέχρι και αυτήν την ώρα σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου.

Τα προβλήματα στην κυκλοφορία εστιάζονται σε αρκετά σημεία, όπως στον Κηφισό (και στα δύο ρεύματα αλλά κυρίως στην άνοδο) κατά μήκος της Βασιλέως Κωνσταντίνου, της Κηφισίας και της Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στην Περιφερειακή Υμηττού, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ και στην Αττική Οδό από Γέρακα μέχρι Ηράκλειο με κατεύθυνση την Ελευσίνα.

Προβλήματα παρατηρούνται και λόγω τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στην άνοδο της Ροσινιόλ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται το πρωί.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Εκτροχιασμός τρένου στη Χαλκίδα

Η κακοκαιρία προκάλεσε πτώση βράχων στις σιδηροδρομικές γραμμές με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί το πρώτο βαγόνι αμαξοστοιχίας του Προαστιακού που εκτελούσε δρομολόγιο το Χαλκίδα προς Αθήνα. Στο σημείο μεταβαίνουν συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να επανατοποθετήσουν στις ράγες το τρένο.

Η αμαξοστοιχία μετέφερε 50 επιβάτες. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Οι επιβάτες μετέβησαν στον προορισμό τους με το επόμενο τρένο.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει: «Εκτροχιάστηκε το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας προς Χαλκίδα λόγω βράχων στη γραμμή. Μονάδες υποστήριξης σπεύδουν στην περιοχή.»

Υδροστρόβιλος στη Χαλκιδική

Τα έντονα φαινόμενα «χτύπησαν» και τη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, στην Ποτίδαια της Χαλκιδικής καταγράφηκε... υδροστρόβιλος.

Βροχές και κεραυνοί σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά

Πάνω από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου χθες το βράδυ, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Εικόνες από την Κεφαλονιά:

Στην Κέρκυρα, παρότι το ύψος της βροχής ήταν μεγάλο, εντούτοις τα κενά διαστήματα της βροχόπτωσης έδιναν το χρόνο τα νερά να αποστραγγισθούν χωρίς να προκαλέσουν λιμνάζουσες καταστάσεις.

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της Πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σπηλιάς όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστική υπηρεσίας, σε τρεις περιπτώσεις για άντληση υδάτων και σε δύο περιπτώσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων.

Από την κακοκαιρία σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στη Βόρεια Κέρκυρα, ενώ τα όποια προβλήματα αποκαταστάθηκαν, άμεσα, από τα ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ.

Θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα μας συνοδευόταν από ισχυρούς νότιους ανέμους, οι οποίοι επηρέασαν και την Κρήτη τις πρώτες πρωινές ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ρέθυμνο, οι ριπές ανέμου έφτασαν τα 108 χλμ/ώρα.

Οι άνεμοι θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις και σταδιακά θα εξασθενίσουν μέσα στην ημέρα.

Η ανάλυση του μετώπου από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θ. Κολυδά:

Το μέτωπο των καταιγίδων, το οποίο κινήθηκε ανατολικά προκαλώντας μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, διασχίζει ήδη το Αιγαίο, όπως δείχνουν οι εικόνες από δορυφόρους.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στον μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 χιλιοστά και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 χιλιοστά. Τις επόμενες ώρες το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη.

Με εξαίρεση, πάντως, τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Πλημμυρικά φαινόμενα

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hnms.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα βόρεια από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Στα βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 καιπρόσκαιρα στα πελάγη έως 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
ηρακλειο, εικονες, αττικη, διακοπες ρευματος, ελλαδα, νέα, περιστερι, συγκεκριμένο, ηλεκτρικος, ησαπ, πειραιας, υμηττού, δεδδηε, χαλκιδα, αθηνα, τραινοσε, κερκυρα, κρητη, ΕΜΥ, αιγαιο, καιρος, ηλεκτρονική, πεμπτη, ειδήσεις, news247, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, ΟΣΕ, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, δεδδηε, ηλεκτρονική, δωδεκανησα, εθνικη, θρακη, ιονιο, ιωνια, κεφαλονια, κηφισια, νησια, πυροσβεστικη, ρεθυμνο, τραινοσε, υψος, χαλκιδικη, ωρα, news247, αιγαλεω, αξιζει, αξονες, βορεια, βραδυ, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δρομολογια, ειρηνη, εξελιξη, υπηρεσια, υπηρεσιες, κυμα, κηφισιας, ληψη, μηκος, μοσχατο, ξημερωματα, πεμπτη, προβληματα, πρωι, πυροσβεστικη υπηρεσια, ρευμα, ροσινιολ, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συντομα, τρενο, υμηττού, ωρες, μποφορ, επικινδυνα καιρικα φαινομενα, χωρα, ιδιαιτερα, κωνσταντινου, ποταμια, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα