Καραβάνι μεταναστών: Χιλιάδες στρατιώτες και ξυραφένιο σύρμα στα σύνορα στέλνει ο Τραμπ

Πολυάριθμο στρατό με βαρύ οπλισμό στέλνει στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ο Ντόναλντ Τραμπ για να αντιμετωπίσει το καραβάνι των μεταναστών από την Ονδούρα που οσονούπω θα φτάσει.

Ο συνολικός αριθμός των δυνάμεων που θα αποσταλούν φτάνει τις 5.200 στρατιώτες οι οποίοι, εκτός των συμβατικών όπλων, θα φέρουν μαζί τους και σύρμα ξυραφιού το οποίο αναμένεται να εγκαταστήσουν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής έτσι ώστε να

αποτρέψουν μία μαζική είσοδο στη χώρα.

Στο σημείο, από τον προηγούμενο Απρίλιο, βρίσκονται ήδη 2.100 μέλη της Εθνικής Φρουράς μετά από σχετική εντολή του Αμερικανού προέδρου. Ο Τραμπ πάντως δηλώνει ότι θα κρατήσει στο αμερικανικό έδαφος όσους μετανάστες υποβάλλουν αίτημα ασύλου και μάλιστα, γι' αυτό το σκοπό, τόνισε ότι θα στήσει πρόχειρους καταυλισμούς για τη φιλοξενία των ανθρώπων.

Ωστόσο, τα ερωτηματικά παραμένουν: Με ποιον ακριβώς τρόπο θα αντιμετωπίσουν οι πάνοπλοι Αμερικανοί στρατιώτες τους άοπλους και αποκαμωμένους από την κούραση μετανάστες και γιατί, σε τελική ανάλυση, χρειάζεται όλη αυτή η κινητοποίηση;

Σε κάθε περίπτωση πάντως το καραβάνι βρίσκεται σε απόσταση 1600 χιλιομέτρων από τα αμερικανικά σύνορα κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί ακόμα αρκετές ημέρες για να τα προσεγγίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα