Κανονικές θερμοκρασίες - Περιορισμένη αστάθεια

Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση και μόνο στη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες η καταιγίδες στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Για η Δευτέρα ισχύει κίτρινη προειδοποίηση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε μέτρια κατηγορία σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Βόρεια Ευρώπη στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα. Το χαμηλό που θα μας επηρεάσει από την Τρίτη βρίσκεται στην Ιταλία και θα κινηθεί ανατολικότερα.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το ομαλό πεδίο που επικρατεί πάνω από τον Ελληνικό χώρο και το χαμηλό με την μετωπική δραστηριότητα στην Ιταλία.

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια και θα φτάσει σε κανονικές για την εποχή τιμές με μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει. Ανεμοι Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Εως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 15 Ιουλίου 2000 είχαμε μόλις 16 βαθμούς Κελσίου μέγιστη θερμοκρασία στα Γιάννενα

Keywords
Τυχαία Θέματα