Καμμένος: Ο πρώτος προϋπολογισμός ενός ελεύθερου κράτους

«Ο πρώτος προϋπολογισμός ενός ελεύθερου κράτους μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση» τόνισε σχετικά με τον Προϋπολογισμό του 2019 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κι υπουργός Εθν. Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας για μία «ιστορική μέρα», καθώς γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για «έναν προϋπολογισμό που δεν θα υποδεικνύεται από τους δανειστές».

Ο Π. Καμμένος

υπογράμμισε ότι η χώρα είναι πλέον ελεύθερη να αξιοποιήσει τον ενεργειακό της πλούτο, ενώ με τις προσπάθειες της κυβέρνησης η Ελλάδα έχει μετεξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο και κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ο Π. Καμμένος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών επιδίωξε «τον αποπροσανατολισμό και τον διχασμό των πολιτών» και προσπάθησε την ανατροπή της κυβέρνησης «για να μην πιστωθεί την επιτυχία» της εξόδου από τα Μνημόνια. Ο Π. Καμμένος προκάλεσε την ΝΔ να πει καθαρά αν είναι εναντίον της χρήσης του όρου «Βόρεια Μακεδονία» για την ονομασία της ΠΓΔΜ κι υπογράμμισε ότι όταν το θέμα έρθει στην Βουλή «θα δούμε ποίος θα πάρει εθνική θέση».

"Αν αναλάβει η σημερινή ΝΔ την διακυβέρνηση του τόπου θα κάνετε την χώρα Κολομβία"

Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε εκτενώς στα σκάνδαλα διαφθοράς των προηγούμενων κυβερνήσεων, ιδιαίτερα σε κομβικούς τομείς όπως το φάρμακο, τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα δημόσια έργα και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, παρατηρώντας ότι όσοι αντιδρούσαν αντιμετώπιζαν σωρεία συκοφαντικών δημοσιευμάτων, πρακτική που συνεχίζεται και σήμερα. Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις εξακολούθησαν να κάνουν μπίζνες ακόμα και την περίοδο των Μνημονίων όταν «άρμεξαν την μεσαία τάξη και κατέστρεψαν εθνική αστική τάξη» κι υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να «αντιστρέψει την εικόνα».

Ο Π. Καμμένος προειδοποίησε ότι «αν αναλάβει η σημερινή ΝΔ την διακυβέρνηση του τόπου θα κάνετε την χώρα Κολομβία» κατηγορώντας την ηγεσία της για την ενίσχυση της ακροδεξιάς πτέρυγας και την μετατροπή ενός δημοκρατικού κόμματος σε «πολιτικό βραχίονα εγκληματικής οργάνωσης».

Αναφορά στο έργο των υπουργών των ΑΝΕΛ

Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε και στο έργο του στο υπουργείο Εθν. Άμυνας παρατηρώντας ότι «με δικαιοσύνη προσπαθούμε να λαμβάνουμε μέτρα» και ζητώντας οι Ένοπλες Δυνάμεις να μείνουν έξω από την πολιτική αντιπαράθεση. Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε εκτενώς και στο έργο των άλλων υπουργείων υπό την ευθύνη στελεχών των ΑΝΕΛ, όπως η Έλενα Κουντουρά, ο Νίκος Μαυραγάνης, η Μαρία Κόλλια, ο Βασίλης Κόκκαλης, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη κι ο Κώστας Ζουράρις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμμένος, ϋπολογισμός,kammenos, ypologismos