Καλπάζει με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης η αμερικανική οικονομία

O καλπασμός της αμερικανικής οικονομίας (τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμών) συνεχίστηκε και στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2018.

Στον εν λόγω διάστημα το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 3,5% βοηθούμενο από την έκρηξη των καταναλωτικών δαπανών στην επικράτεια της χώρας. Η συγκεκριμένη αύξηση, μαζί

μ' αυτήν που καταγράφηκε στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο (4,2%) είναι οι μεγαλύτερες που έχουν παρατηρηθεί από το 2014 και μετά και φυσικά είναι οι μεγαλύτερες στην περίοδο που βρίσκεται στο Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι επιδόσεις ήταν, όπως αναφέρουν οι επενδυτές, ελαφρώς μεγαλύτερες από αυτές που αναμένονταν, γεγονός που φυσικά ουδόλως ενοχλεί τον Αμερικανό πρόεδρο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις 6 Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ μάλιστα περιμένει εξίσου χαρμόσυνα για τα ποσοστά της ανεργίας την επόμενη εβδομάδα έτσι ώστε να πάει καβάλα στ' άλογο στην εκλογική αναμέτρηση που αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Για το 2019 πάντως οι οικονομολόγοι αναμένουν μια σχετική επιβράδυνση λόγω κυρίως του εμπορικού πολέμου που έχει ανοίξει ο Αμερικανός πρόεδρος με την Κίνα. Οι προβλέψεις δείχνουν ανάπτυξη 2,4% για το 2019 και 2% για το 2020. Αλλά μέχρι τότε θα κυλήσει πολύ νερό στ' αυλάκι...

Keywords
Τυχαία Θέματα