Καλογήρου για Γιάννο Παπαντωνίου: Η Βουλή ακούει τη Δικαιοσύνη

«Η Βουλή ακούει την Δικαιοσύνη» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αναφερόμενος από την Ολομέλεια της Βουλής στην προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου. Παράλληλα, ο Μ. Καλογήρου θύμισε την προανακριτική επιτροπή για τον Γ. Παπαντωνίου κι επισήμανε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία «δεν έχει αδρανήσει». Ο Μ. Καλογήρου κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ ότι αυτό ήταν που έκανε λόγο για «ανύπαρκτη στοιχειοθέτηση

της πρότασης» και για «αντιπερισπασμό» διαβάζοντας τις σχετικές διατυπώσεις από τα Πρακτικά της Βουλής.

Όσον αφορά την κριτική της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη επικαλούμενη τις σχετικές καταγγελίες κύκλων της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, ο Μ. Καλογήρου σημείωσε ότι η συζήτηση μπορεί να γίνει «όταν θα πέσει το προσωπείο των κύκλων». Ο Μ. Καλογήρου σχολίασε ότι τα όσα υποστηρίζουν οι κύκλοι της εισαγγελέως «φωτογραφίζουν με αφηρημένο τρόπο». Ο Μ. Καλογήρου απέφυγε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Σε σχέση με τις αλλαγές στην ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες, ο Μ. Καλογήρου προκάλεσε την αντιπολίτευση να απαντήσει καθαρά αν συμφωνεί με την δήλωση των τιμαλφών. Ο Μ. Καλογήρου υπερασπίστηκε επίσης την τοποθέτηση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης στην επιτροπή ελέγχου, καθώς εποπτεύει χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, αλλά είναι και «κύριος του έργου του πληροφοριακού σχεδιασμού». Σχετικά με την συμμετοχή των δικαστών στην επιτροπή, ο Μ. Καλογήρου επικαλέστηκε την αντίστοιχη απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα της τοποθέτησής τους στις επιτροπές ασύλου.

"Οι ψευδείς ειδήσεις δημιουργούν επικίνδυνα αντανακλαστικά"

Όσον αφορά την παράταση των αποσυμφορητικών διατάξεων στις φυλακές, του λεγόμενου «νόμου Παρασκευόπουλου», ο Μ. Καλογήρου στηλίτευση την στοχοποίηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά και τις «ψευδείς ειδήσεις». Ο Μ. Καλογήρου σχολίασε ότι η συζήτηση με ανακριβή στοιχεία δημιουργεί «επικίνδυνα αντανακλαστικά».

Ο Μ. Καλογήρου θύμισε τόσο τα στοιχεία για την μείωση της εγκληματικότητας, όσο και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία απόδραση από το 2015.

Ο Μ. Καλογήρου τόνισε ότι οι αποσυμφορητικές διατάξεις θα πάψουν να ισχύουν όταν ξεκινήσει η εφαρμογή των νέων κωδίκων. Ο Μ. Καλογήρου επισήμανε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν περάσει δέκα αποσυμφορητικές διατάξεις κι αναρωτήθηκε τι έκανε τότε η αντιπολίτευση.

Σχετικά με την εξαγγελία της ΝΔ για επαναλειτουργία των φυλακών τύπου Γ’, ο Μ. Καλογήρου υπογράμμισε την επικινδυνότητα από την συγκέντρωση καταδικασμένων για βαριά κακουργήματα σε ένα κατάστημα κι υπενθύμισε την δολοφονία σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο και την εκτέλεσή του από ομάδα σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλογήρου, Γιάννο Παπαντωνίου, Βουλή, Δικαιοσύνη,kalogirou, gianno papantoniou, vouli, dikaiosyni