Κακοκαιρίας συνέχεια: Με βροχές και καταιγίδες οι επόμενες ημέρες

Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της χώρας κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια τμήματα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδος που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε το οργανωμένο σύστημα που έρχεται από τα δυτικά και κινούμενο ανατολικά επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Την Παρασκευή στα βόρεια προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα νότια και ανατολικά θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα στα δυτικά πρόσκαιρα θα σταματήσουν από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι: στα βόρεια και τα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Το Σάββατο στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και από το βραδύ στα ορεινά της κριτής. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια κυρίως θαλάσσια - παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βορειά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές ενώ τις

πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες στη νοτιά νησιωτική χώρα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς , της Πελοποννήσου και της Κρήτης . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και παγετός, κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού

Keywords
Τυχαία Θέματα