Κακοκαιρία: Προβλήματα σε πολλές περιοχές από τις έντονες βροχές

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Στην Άρτα, κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσαν οι βροχές που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο την περιοχή και ιδιαίτερα τη δημοτική ενότητα Πέτα.

Στον ορεινό όγκο, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, ενώ, εκτός από τις υποδομές, πλημμύρισαν και υπέστησαν ζημιές, πολλά σπίτια αλλά και καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές, όπως το Νεοχώρι, το Κομπότι, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Κόπραινα, η Αγία Παρασκευή, ο Παχυκάλαμος, τα Κολομόδια, ο 'Αγιος Δημήτριος, η Αμφιθέα κι ο 'Αγιος

Ταξιάρχης. Επίσης ο επαρχιακός δρόμος Καραμούτσι - Νεοχωράκι έχει καταστραφεί και θα παραμείνει κλειστός.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ν. Σκουφά σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία βρίσκονται επί ποδός επί 24ωρου βάσεως, ώστε να αποκαταστήσουν βλάβες και όσες ζημιές είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επίσης η Δημοτική Αρχή επισημαίνει στους πολίτες, «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν σημεία τα οποία έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις αλλά και τους πλημμυρισμένους δρόμους, και σε καμία περίπτωση να μην προσπαθούν να περάσουν από χειμάρρους».

Στην Ηλεία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πλημμυρικά φαινόμενα έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή του Κάμπου, στον Μπρινιά, στην περιοχή της Γαστούνης, στη Μπούκα Παλαιοχωρίου και στον ποταμό Πηνειό.

Στα Τρίκαλα, σύμφωνα με το trikalavoice.gr, η στάθμη στον Ληθαίο ποταμό έφτασε στο 1,30 μ. ενώ σε πολλά σημεία έχει φουσκώσει και ο Πηνειός.

Ο μηχανισμός Περιφέρειας και Δήμων Τρικκαίων και Πύλης παραμένει σε εγρήγορση προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επιθεωρεί κρίσιμα σημεία του δικτύου με πιθανό σενάριο να σημάνει συναγερμός τις επόμενες ώρες.

Πλημμυρισμένοι είναι πολλοί δρόμοι στην περιοχή των Σερρών από τη συνεχή και έντονη βροχόπτωση. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζει ο Δήμος Εμμανουήλ Παπά. Σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική και η αστυνομία που ήδη έχουν απεγκλωβίσει οδηγούς από τα αυτοκίνητά τους. Πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης από τη βροχή στα χωριά Ψυχικό και Αχινός αλλά και στο Νέο Σκοπό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία, Προβλήματα,kakokairia, provlimata