Καιρός: Βροχές και καταιγίδες μέσα στην εβδομάδα – Πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός με μια ματιά

• Παροδικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τα βόρεια σε Αν. Μακεδονία – Θράκη και ανατολικό Αιγαίο

• Θερμοκρασία σε πτώση αλλά παρόλα αυτά σε επίπεδα πάνω τα κανονικά για την εποχή – Τάση για σημαντική πτώση το Σαββατοκύριακο

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές

καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα δυτικά από αργά το απόγευμα και στα υπόλοιπα από τις βραδινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν και στα ανατολικά σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Καιρός Τρίτη

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και από τις βραδινές ώρες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6, βαθμιαία στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση το βράδυ από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα νότια.

Καιρός Τετάρτη

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες,πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιάδες 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Πέμπτη

Αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο
Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Καιρός Παρασκευή

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα