Καιρός: Τοπικές βροχές την Πέμπτη με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι

Ο καιρός με μια ματιά Τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, βελτιούμενος σταδιακά από το μεσημέρι –Τελευταία ημέρα με μεταφορά σκόνης από την Αφρική Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ Η προοπτική του καιρού

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες και θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός

στις περισσότερες περιοχές. Μεταβολή του καιρού με βροχές την Κυριακή και Δευτέρα στα βόρεια και τα ανατολικά.

Σήμερα Πέμπτη στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με λίγα φαινόμενα αλλά βαθμιαία και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και όπου θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 οι οποίοι το βραδυ θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις προμεσημβρινές ώρες αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 7/4/1904 είχαμε χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας, ισχυρές βροχές στα πεδινά. --- Το 1994 σημειώθηκε χιονόνερο στα Ιωάννινα ενώ το 1997 είχαμε όψιμη χιονόπτωση στην Αθήνα. --- Το 2003 εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Χιονόνερο στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας. –Το 2006 οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 30°C στη βόρεια Κρήτη. --- Το 2010 δημιουργήθηκαν 4 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο. –Το 2014 ανεμοστρόβιλος επηρέασε το Καλλίφωνο Καρδίτσας.

Στις 7 Απριλίου του 1888 ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Ντάκα του Μπαγκλαντές προκαλώντας καταστροφές, το θάνατο 118 ανθρώπων και τον τραυματισμό 1200. Ανάμεσα στα κτήρια που έπαθαν ζημιές ήταν και το ιστορικής σημασίας ανάκτορο Ασάν Μαντζίλ.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα