Καιρός: Τοπικές βροχές στα βόρεια και κεντρικά τη Δευτέρα - Άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ

Ο καιρός με μια ματιά

Περιορισμένη αστάεια κεντρικά και βόρεια. Σχεδόν αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή

Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων

και θερμοκρασιών:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Δευτέρα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα και βαθμιαία βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και στα νοτιοανατολικά κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις νεφώσεις

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη πιθανότητα αστάθειας

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Στις 18/9/2002 παρατηρήθηκαν 2 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο.

Το 2012 κατεγράφησαν 3 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο.

Το 2014 ισχυρός ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στη Βερδικούσσα Λάρισας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός, Τοπικές, Δευτέρα - Άνεμοι,kairos, topikes, deftera - anemoi