Καιρός: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία και μελτέμι 7 Μποφόρ

Ο υδράργυρος θα ανέβει σε υψηλά επίπεδα Σάββατο αφού οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στα δυτικά και βόρεια και τα κεντρικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μελτέμι τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 7 Μποφόρ κατά την διάρκεια της ημέρας με τάση ενίσχυσης.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών το Σάββατο θα έχουμε Κατάσταση Συναγερμού για Αττική, ανατολική Βοιωτία , κεντρική και νότια Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία και Κύθηρα και Πολύ Υψηλό κίνδυνο για

πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και το άλλο στα ανατολικά τμήματα ενώ στη Βαλκανική υπάρχει συνδυασμός των υψηλών πιέσεων με τις χαμηλές στη περιοχή της Κύπρου που προκαλούν το το μελτέμι στο Αιγαίο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται η διάταξη μελτεμιού

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα είμαστε στους 31 με 36 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία:από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός .Άνεμοι: μεταβλητοί και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα