Καιρός: Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία τη Δευτέρα - Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει τη Δευτέρα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 38 βαθμούς, ενώ θα έχουμε λίγα φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια και τα κεντρικά.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς για Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα και Ν. Χανίων σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό

βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη Κεντρική και Βόρεια Ιταλία με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές .

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το σχετικά ομαλό πεδίο που επικρατεί στη περιοχή μας , αλλά και το ισχυρό χαμηλό στη Βόρεια Ιταλία

Τη Δευτέρα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σταδιακά μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη. Οι άνεμοι στα βορειοανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα σημειώσει πτώση, ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και τοπικά θα φτάσει τους 38 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 6 μπ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα