Καιρός: Σχεδόν αίθριος - Αστάθεια κεντρικά και βόρεια

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Η γνωστή ανοιξιάτικη αστάθεια θα επηρεάσει κυρίως τα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά - Σχεδόν αίθριος ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές.

• Θερμοκρασία κανονικές τιμές για την εποχή

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα αρχικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές

και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στα πελάγη έως 4 με 5 μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια πελάγη δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, που το βράδυ θα σταματήσουν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά, ενώ από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στην Αθήνα

Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει στην Αθήνα με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Παροδική αστάθεια στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και αστάθεια την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 21 με 22 βαθιούς Κελσίου το επόμενο τριήμερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα