Καιρός: Περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια με ανέμους έως 7 μποφόρ

Ο καιρός με μια ματιά Γενικά βελτιωμένος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός,

στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικοί όμβροι το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας και πιθανώς της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βόρειας Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, που θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου .

ΠΕΜΠΤΗ 21-09-2023

Αραιές νεφώσεις οι οποίες από νωρίς το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα θα πυκνώσουν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τμημάτων της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-09-2023

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-09-2023

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια νότιοι 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει σε πολλές περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 3 με 5 βαθμούς.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα