Καιρός: "Καλοκαίρι" και σήμερα - Μεταβολή από την Πέμπτη

Ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και με θερμοκρασίες της τάξεως των 30 με 32 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα έχουμε πολλές ομίχλες στα ηπειρωτικά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη προσχή στην οδήγηση.

Έως και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές και θα έχουμε υψηλές

θερμοκρασίες για την εποχή. Από την Πέμπτη και από τα δυτικά ο καιρός θα αλλάξει και θα έχουμε βροχές που την Παρασκευή θα επεκταθούν ανατολικότερα.

ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοανατολικούς 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα δυτικά.

ΠΕΜΠΤΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και μετά το μεσημέρι στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα