Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς - Νέες χιονοπτώσεις μικρότερης έντασης

Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς και από τα βόρεια, καθώς πάνω στο ΒΔ ρεύμα που επικρατεί στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας διέρχονται διαδοχικές διαταραχές οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα ο καιρός και πάλι να ξαναχαλάσει.

Η διαταραχή που έχουμε σημειώσει στον παραπάνω χάρτη

συνοδεύεται και από ψυχρές μάζες όχι όμως όπως ήταν αυτές της προηγούμενης διαταραχής . Τούτο είναι εμφανές στους δύο χάρτες των 500 hPa και των 850 hPa που ακολουθούν.

Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι και τα φαινόμενα υετού (χιόνι η βροχή) θα είναι λιγότερα απο αυτά της προηγούμενης κακοκαιρίας. Γιαυτό τον λόγο και στην Γενική Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Τετάρτη αναφέρουμε στα γενικά χαρακτηριστικά ότι : “Αρχικά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία στα ανατολικά τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.”

Πράγματι αυτό το σύστημα όπως θα κινηθεί θα προκαλέσει φαινόμενα υετού απο τη Θεσσαλία και νοτιότερα και με ασθενείς χιονοπτώσεις.

Στην γενική πρόγνωση της Πέμπτης αναφέρουμε ότι τα δυτικά και τα βόρεια θα έχουμε λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα
ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη”

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα