Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες την Δευτέρα

Ο καιρός με μια ματιά

Βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τα δυτικά

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

Οι νοτιάδες θα φτάνουν στα πελάγη τα 6-7 και πρόσκαιρα τα 8-9 μποφόρ

Τη Δευτέρα στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του βορείου

και ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα δυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά και τα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Την 1 /2/2003 είχαμε πλημμύρες από ισχυρές καταιγίδες στην Πάτρα. — Το 2010 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στον Καρδαμά Αμαλιάδας. Το 2015 είχαμε Θυελλώδεις ανέμους σε Λάρισα, Μελίκη Ημαθίας και Λέσβο. Χαλαζοπτώσεις στην Άρτα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα