Καιρός: Ηλιοφάνεια και το Σάββατο - Βοριάδες στο Αιγαίο

Γενικά αίθριος καιρός τo Σάββατο με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται

τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα Βόρεια της Ευρώπης . Ο αεροχείμαρρος που περνά από τα κεντρικά δεν επιτρέπει στα συστήματα της βόρειας Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα και γη αυτό διατηρείται ο αίθριος καιρός .

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων που συνδυάζεται με τις χαμηλές πιέσεις της Ανατολικής Μεσογείου αλλά έχει εξασθενήσει ο συνδυασμός . Το σύστημα της Κεντρικής Μεσογείου δεν θα μας επηρεάσει

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα Δυτικά και στη βόρεια Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι, στα δυτικά μεταβλητοί 3-4 μπ , στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 28 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 5-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι :

Σαν σήμερα στις 26 Οκτωβρίου 1980 είχαμε 2 νεκρούς σε Λαμία και Αττική από τις καταρρακτώδεις βροχές. --- Το 2009 σημειώθηκαν πλημμύρες στη Λάρισα και τον θεσσαλικό κάμπο με 132 χιλιοστά βροχής στη Μακρινίτσα Πηλίου.

ΔΕΊΤΕ ΣΕ ΈΝΑ ΜΟΝΌΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΊΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΎ



Keywords
Τυχαία Θέματα