Καιρός: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις, πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις άνεμοι - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά, ημιορεινά αλλά ακόμη και πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες τα Θεοφάνεια στα ανατολικά και θα είναι κατά τόπους πυκνές. Η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο θα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάσουν τη Δευτέρα στο Αιγαίο τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.

Η παρένθεση της καλοκαιρίας των τελευταίων 48ωρών μόλις ολοκληρώθηκε. Πλέον από σήμερα ο καιρός

μας δείχνει ξανά τα... δόντια του με πυκνές χιονοπτώσεις, παγετό και πολικές θερμοκρασίες. Για σήμερα, λοιπόν, Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια - παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές από τις βραδινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα), καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου.

ΔΕΥΤΕΡΑ (ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ)

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης). Κατά τόπους θα είναι πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές) και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βορειοανατολικά όπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στο νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, κατά διαστήματα πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, καθώς και στα ορεινά ημιορεινά της Κρήτης, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 με 9 και πιθανόν το πρωί τοπικά 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πιθανώς στα Δωδεκάνησα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το πρωί στην Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Αισθητή πτώση θερμοκρασίας στην Αττική και παροδικές χιονοπτώσεις τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά και ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου . Παράλληλα θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερο . Από την Τρίτη το απόγευμα η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν τα βόρεια και ανατολικά.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικές νεφώσεις και βορειοδυτικοί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη το επόμενο τριήμερο και με τη θερμοκρασία σε μικρή ΄άνοδο από την Τρίτη Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα