Καιρός: Ενίσχυση μελτεμιού - Πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Από το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει και το μελτέμι θα παρουσιάσει και πάλι ενίσχυση. Για το Σάββατο από πλευράς καιρού υπάρχει η επαγρύπνηση για τις σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Τοπικά όμως θα έχουμε πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές για Αττική, Εύβοια, Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λακωνία, Κύθηρα και Κρήτη σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον

γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ο ισχυρός αντικυκλώνας στα δυτικά ενώ από τα ανατολικά περνάει το ψυχρό μέτωπο που θα προκαλέσει την πτώση της θερμοκρασίας και την ενίσχυση του μελτεμιού.

Από την περιοχή μας με το πέρασμα του μετώπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Το Σάββατο στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στην Κρήτη σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά στην Πελοπόννησο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5-6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 βαθμούς στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 29 Ιουνίου 2013 είχαμε σοβαρά προβλήματα στον Αμπελώνα της Λάρισας από ισχυρούς ανέμους κατά την διάρκεια καταιγίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα