Καιρός: Αστάθεια κεντρικά και βόρεια

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά - Σχεδόν αίθριος ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές με παροδικές βροχές την Πέμπτη στα νότια

• Θερμοκρασία κανονικές τιμές για την εποχή

• Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές

και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στα πελάγη έως 4 με 5 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στη δυτική Ελλάδα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές, με τοπικούς όμβρους από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώσουν και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά, τα νότια, την ανατολική νησιωτική χώρα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, που από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βαθμιαία στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα

Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει στην Αθήνα με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 21 με 23 βαθιούς Κελσίου το επόμενο τριήμερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα