Καιρός: Yψηλές θερμοκρασίες και νοτιάδες το Σάββατο

Με αραιές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα και με περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Στα νότια της χώρας μας θα διατηρηθεί το πεδίο υψηλών πιέσεων και η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες θα κυμαίνεται σε επίπεδα πολύ πάνω από τα κανονικά κατά 6 με 8 περίπου βαθμούς μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Από την Τρίτη θα έχουμε μεταβολή του καιρού

με βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 περίπου βαθμούς.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί αλλά και στον γενικό χάρτη Ελλάδος παρατηρούμε ότι θα έχουμε αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα με νοτιοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μπ και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μπ. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία: θα φτάσει στα βόρεια το μεσημέρι τους 22 βαθμούς, στα δυτικά τους 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και τοπικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: σαν σήμερα στις 9 Μαρτίου 2009 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις στα πεδινά και χιονοστρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα