Και το ΕΛΚ "χειροκρότησε" τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Επιβεβαίωση ότι «όλες οι πολιτικές ομάδες χειροκρότησαν στο Στρασβούργο» κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ για το ονοματολογικό, έδωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι. Ηταν η απάντησή της σε ερώτηση για την μη αντίδραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τη συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι το EPP είναι το μόνο που δεν έχει εκδηλώσει καμία αντίδραση.

Η ίδια τόνισε ότι στο Στρασβούργο υπήρξε υποστήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα, κάτι το οποίο εκτίμησε ότι αντανακλά

το γενικό αίσθημα σε όλες τις πολιτικές οικογένειες στην Ευρώπη. Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να σχολιάσει τις θέσεις των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων και εξήγησε ότι η ΕΕ καλωσορίζει τη συμφωνία και θα συνεχίζει να υποστηρίζει την εκτέλεσή της, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν διμερείς, υπό τα Ηνωμένα Έθνη και πως η ΕΕ τις παρακολουθούσε καθώς αφορούσαν ένα κράτος μέλος της.

Η Φ. Μογκερίνι επανέλαβε ότι η ΕΕ καλωσόρισε αμέσως αυτό το «ιστορικό βήμα» και πρόσθεσε πως η ΕΕ θα συνεχίσει να συνοδεύει και να υποστηρίζει την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής, όπως συνόδευσε και υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης, από την αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα