Ιταλία: Οινοποιεία φτιάχνουν αντισηπτικά από κρασί

Πτώση πάνω από 50% σημείωσαν οι πωλήσεις κρασιού στην Ιταλία, λόγω του lockdown και του αναγκαστικού κλεισίματος εστιατορίων και μπαρ για περισσότερο από 2 μήνες, στο πλαίσιο λήψης μέτρων κατά του κορονοϊού. Προς το παρόν, οι δεξαμενές των οινοποιείων είναι ακόμα γεμάτες κρασί από τη συγκομιδή του τελευταίου έτους. Ωστόσο, ένα κυβερνητικό διάταγμα θα επιτρέψει στους παραγωγούς να αδειάσουν τις δεξαμενές και να στείλουν αυτό το κρασί σε αποστακτήρια, τα οποία θα το μετατρέψουν σε απολυμαντικό τζελ για τα χέρια.

Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ισπανία, οι ιδιοκτήτες οινοποιείων στην Ιταλία μπορούν τώρα να φέρουν τα αποθέματά τους σε αποστακτήρια, όπου θα υποστούν επεξεργασία και θα μετατραπούν σε απολυμαντικό τζελ. Όπως λέει ο Αντόνιο Εμάλντι, πρόεδρος της Assodistil: "Παίρνουμε το κρασί, το οποίο αποθηκεύεται σε αυτές τις χαλύβδινες δεξαμενές που βλέπουμε εδώ, και συνδέεται με το σύστημα απόσταξης, το οποίο είναι στον ατμό και εκεί το κρασί διαχωρίζεται: το νερό από την αιθυλική αλκοόλη.

Όπως γράφει το euronews, καθώς το αλκοόλ διαιρείται, καθίσταται όλο και πιο καθαρό και φτάνει στο σωστό επίπεδο της φαρμακευτικής του ποιότητας, επομένως είναι απόλυτα κατάλληλο για την παραγωγή ενός τζελ".

Μόλις διαχωριστεί εντελώς από άλλα στοιχεία, η αιθυλική αλκοόλη πρέπει να περάσει από μια ειδική διαδικασία. "Η αλκοόλη εξάγεται αυτόματα από τη δεξαμενή και μεταφέρεται μέσω αντλιών σε αυτούς τους σωλήνες, όπου δοσολογείται με χημικές ουσίες που πρέπει να το καθαρίσουν, ώστε να μην μπορεί να το πιει κανείς. Κατόπιν μέσω αυτού του σταθερού συστήματος σωληνώσεων, πηγαίνει απευθείας στη δεξαμενή, η οποία θα το μεταφέρει σε εκείνους που θα συσκευάσουν το προϊόν και θα το βάλουν στα ράφια".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα