Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά την Τρίτη - Ύφεση του χιονιά από το μεσημέρι

Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα ανατολικά και νότια από τις μεσημβρινές ώρες και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά, αλλά παρόλα αυτά σε μεγάλο μέρος της χώρας θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι το σύστημα που μας επηρέασε θα κινηθεί ανατολικά και δημιουργείται ένα άλλο χαμηλό στο Τυρηνικό πέλαγος το οποίο θα μας επηρεάσει από την Τετάρτη με πολλές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες.

Στον χάρτη της

Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνονται οι διαταραχές που μας επηρεάζουν. Την Τρίτη πάντως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στο Ιόνιο κι από το βράδυ στα υπόλοιπα θα αυξηθούν. Αντίθετα στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, κατά τόπους πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις βόρειες Σποράδες. Επίσης μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα και από τα βόρεια θα σταματήσουν και από το μεσημέρι θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί πολύ ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, οπού κατά τόπους θα είναι ολικός. Στα βόρεια θα έχουμε το πολύ 2 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 6 με 10 και στα νησιά του Αιγαίου τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Β 5 με 6 και τοπικά 7 μπ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 5 με 6 μπ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Θυμηθείτε ότι στις 8 Ιανουαρίου: Στα Σπάτα Αττικής το 2004 είχαμε ελάχιστη θερμοκρασία -5 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα