Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά - Νέο κύμα χιονοπτώσεων το βράδυ της Κυριακής από τα βόρεια

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε μεγάλος μέρος της χώρας, όμως τη νύχτα, νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια και τα κεντρικά θα είναι ισχυρός.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα άλλο σύστημα που κινείται νότια και θα μας επηρεάσει από τις βραδινές ώρες με νέα πτώση της θερμοκρασίας και φαινόμενα τη Δευτέρα στα ανατολικά και βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνονται και οι δύο διαταραχές. Μας ενδιαφέρει αυτή που έρχεται από τα βόρεια Βαλκάνια που θα κινηθεί νοτιότερα και από το βράδυ θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού στα βόρεια που θα είναι εμφανής τη Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μπ και η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 10 και στα νησιά του Αιγαίου τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 5 και τοπικά 6 μπ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθεί χιονόνερο και χιόνι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί -3 έως 5 με 6 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Θυμηθείτε ότι στις 6 Ιανουαρίου: H λίμνη Παμβώτιδα είχε πάγο το 1992 ενώ το 2002 είχε χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα