Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά την Πέμπτη

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Επιδείνωση του καιρού και στην ανατολική Ελλάδα , αλλά από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή λόγω των νοτιάδων

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που από το απόγευμα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος θα επηρεαστούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική συννεφιά με βροχές και καταιγίδες –Βελτίωση αργά το απόγευμα

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 με 7 με περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά με βροχές και καταιγίδες -Εξασθένηση φαινομένων μετά το μεσημέρι

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 10/12/ 2009 είχαμε εντονότατες βροχές στο Πήλιο: 417 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ημέρα στη Μακρινίτσα. Τρεις κτηνοτρόφοι νεκροί στον Αλμυρό Βόλου. Το 2012 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα πεδινά της Αττικής. Το 2014 είχαμε χαλαζόπτωση στο Ηράκλειο, υδροσίφωνες σε Φολέγανδρο και Χανιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα