Ισχυρές καταιγίδες στα ανατολικά-Βελτίωση και μελτέμι από Τετάρτη

Οι ασταθείς αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάσουν κυρίως την ανατολική χώρα με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές ενώ βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός από τα δυτικά θα αρχίσει να βελτιώνεται .

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο σήμερα είναι μέχρι το μεσημέρι η Κεντρική, η Ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα η ανατολική Θεσσαλία , οι Βόρειες Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανώς

η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν Βόρειοι Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε καμία περιοχή δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Ο καιρός προς το βράδυ θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές η καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές ,ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και το πρωί πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Προοπτική καιρού

Την Τετάρτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγα φαινόμενα το πρωί στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Την Πέμπτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Παρασκευή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανός μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα