Ήπιος καιρός την Τρίτη με νοτιάδες - Τοπικές βροχές στα δυτικά

Με παροδικές νεφώσεις και χωρίς σημαντικές βροχές θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη χώρα μας με υψηλές θερμοκρασίες έως και την Παρασκευή. Το ισχυρό βαρομετρικό που είχε δημιουργηθεί στη Κεντρική Μεσόγειο κινήθηκε βορειότερα και επηρεάζει με έντονες βροχοπτώσεις τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες. Στον χάρτη των συστημάτων διακρίνεται το χαμηλό στη βόρεια Γαλλία

καθώς και τα άλλα συστήματα της Δυτικής Ευρώπης τα οποία όμως δεν θα μας επηρεάσουν.

Ο ισχυρός αντικυκλώνας που έχει εγκατασταθεί στη Τουρκία και το Ανατολικό Αιγαίο εμποδίζει το χαμηλό να κινηθεί ανατολικά και το εκτρέπει μαζί με το μέτωπό του σε βορειοανατολική κίνηση. Οι θερμοκρασίες σε όλη τη Βαλκανική παραμένουν σε επίπεδα άνω των 20 βαθμών Κελσίου.

Στη χώρα μας πάντως τη Τρίτη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και πιο πυκνή συννεφιά στη ηπειρωτική και τη Δυτική Ελλάδα με βροχές και πιθανόν καταιγίδες.

Στη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές στα βόρεια.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση σε πόλεις της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου:

Αράχωβα, *Βόλος, *Θήβα, *Λαμία, *Λάρισα, *Λιβαδειά, *Καρδίτσα, *Κόρινθος, *Ναύπλιο, *Τρίκαλα, *Τρίπολη, *Χαλκίδα

Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας με παροδικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες.

Στη Νότια Ελλάδα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και κυρίως στα ανατολικά ο καιρός θα είναι πιο ανοιχτός και οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 4-5 μπ και στο Νότιο Ιόνιο τα 6 με 7 μπ.

Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη:

*Άγιος Νικόλαος, *Αμοργός, *Άνδρος, *Ηράκλειο, *Μήλος, *Μύκονος, *Νάξος, *Πάρος, *Ρέθυμνο

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στην Αττική την Τρίτη ο καιρός θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και περιορισμένη ορατότητα το πρωί . Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 4-5 μπ . Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μπ . Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Την Τετάρτη στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Την Πέμπτη εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα βροχών στα δυτικά με αραιές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι από την Παρασκευή γυρίζουν σε ΒΑ στα ανατολικά και αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε βίντεο του ενός λεπτού:

Ξέρετε ότι: Στις 30 Οκτ. 2003 είχαμε πλημμύρες στη Σάμο και το 2006 στην Εύβοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα