Ήπιος καιρός με πρόσκαιρη αστάθεια στα μέσα της εβδομάδος

Σχεδόν αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας και μόνο στα τα μέσα της εβδομάδος , δηλαδή Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε πρόσκαιρη μεταβολή με μικρή πτήση της θερμοκρασίας και φαινόμενα αστάθειας κυρίως τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Στους χάρτες της Ευρώπης μπορούμε να διακρίνουμε ότι δεν υπάρχουν οργανωμένα συστήματα τα οποία μπορούν να μας επηρεάσουν. Ενδεικτικά παραθέτουμε τα μετεωγράμματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

για το επόμενο δεκαήμερο όπου είναι σαφής αυτή η μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τα λίγα τοπικά φαινόμενα.

Σήμερα σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ανέμους έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και την θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και τους 30 με 32 βαθμούς στο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35, πιθανόν τοπικά και 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την εβδομαδιαία πρόγνωση των ανέμων:

Προοπτική καιρού

Την Τρίτη προβλέπονται στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με βόρειους ανέμους 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και τα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά.

Την Τετάρτη και Πέμπτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη λίγος στα ανατολικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν στα νότια τα 5 με 6 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα