ΗΠΑ: Τα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν σήμερα το φράγμα του ενός εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι, ήδη από τα τέλη Μαρτίου, η χώρα που μετρά τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό. Είχαν φτάσει τα 500.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες, στις 10 Απριλίου. Η χώρα έχει επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων της Covid-19, με περισσότερους από 57.200 θανάτους να συνδέονται με την ασθένεια.
Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης με Covid-19 έπεσε στο χαμηλότερο ημερήσιο επίπεδό του εδώ και έναν μήνα, ένδειξη ότι η κρίση καταλαγιάζει στην Πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο στις ΗΠΑ, δήλωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.
Ο κυβερνήτης, ο οποίος έχει αντιπαρατεθεί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το ποιος φταίει για την κρίση, εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, τον Τύπο και τις υπηρεσίες πληροφοριών, τονίζοντας ότι οι Πολιτείες δεν φέρουν την κύρια ευθύνη. «Πού ήταν όλοι τους;» ήταν η ρητορική ερώτηση που έθεσε, αναφερόμενος στην αρχική αντίδραση των ΗΠΑ, αφού έγινε γνωστό ότι η Κίνα έδινε μάχη με έναν θανατηφόρο ιό ο οποίος θα μπορούσε να φτάσει και στη χώρα του. «Οι κυβερνήτες δεν χειρίζονται παγκόσμιες πανδημίες», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Κουόμο, οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία μειώθηκαν ελαφρά, στους 12.819 (-27) σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο. Οριακή μείωση παρατηρείται και στον αριθμό των νεκρών, στους 335 από 337 χθες. Ο κυβερνήτης είπε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα, για τις περιοχές της Πολιτείας που θέλουν να επανεκκινήσουν την οικονομία, θα εξαρτηθεί από δύο πράγματα: αν στα νοσοκομεία τους είναι κατειλημμένες λιγότερες από το 70% των κλινών και αν ο ρυθμός μετάδοσης του ιού πέσει κάτω από το 1,1 (δηλαδή κάθε φορέας μεταδίδει τον ιό σε 1,1 άνθρωπο, κατά μέσο όρο). Αποκάλυψε επίσης ότι σχεδιάζει να έχει η Πολιτεία 30 «ιχνηλάτες επαφών» για κάθε 100.000 κατοίκους, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί 5.700 εργαζόμενους για να καλύψουν τα 19 εκατομμύρια της Νέας Υόρκης.
Οι ιχνηλάτες, που εντοπίζουν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με κάποιον άνθρωπο που έχει προσβληθεί από τον ιό, ώστε να τους παρακολουθούν και να τους απομονώσουν αν χρειαστεί, θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την πρόληψη εξάρσεων της επιδημίας.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΑ: Τι ισχύει και πότε ανοίγουν λύκεια, γυμνασια, δημοτικά ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Άρση μετρων για καταστήματα. Πότε και ποιά ανοίγουν ΕΣΤΙΑΣΗ: Πότε και με ποιους κανονισμούς ανοίγουν μπαρ και καφετέριες ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ: Τι ισχύει για τον νέο τρόπο λειτουργίας των κομμωτηρίων ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα, τι πρόστιμα προβλέπονται Διεθνείς πτήσειςΟ Ντόναλντ Τραμπ είπε σήμερα πως εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει τη συστηματική διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορονοϊό στους επιβάτες που φθάνουν στις ΗΠΑ με διεθνείς πτήσεις, επικαλούμενος τον κίνδυνο που θέτει η Βραζιλία. «Πιθανόν θα το κάνουμε. Η επιδημία είναι αρκετά επιθετική στη Βραζιλία» ανέφερε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως η απόφαση θα επιβεβαιωθεί σύντομα.
Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν οι ταξιδιώτες διεθνών πτήσεων πρέπει να υποβληθούν σε ιατρικό τεστ ή να τους γίνει θερμομέτρηση, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Και τα δύο». Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε δεκτό σήμερα στον Λευκό Οίκο τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, εξήγησε ότι συζήτησε το εν λόγω μέτρο με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μεταξύ αυτών από πολιτείες που έχουν σημαντικές συναλλαγές με τη Λατινική Αμερική.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι τα διαγνωστικά τεστ θα γίνονται κατά την επιβίβαση στα αεροσκάφη και συνεπώς στις συζητήσεις εμπλέκονται οι αεροπορικές εταιρείες.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πρόστιμο σε όσους δεν φορούν τη μάσκα - Περιορισμένη κυκλοφορία το βράδυ
- Β. Κόκκαλης: Αναιτιολόγητη η εξαίρεση των φροντιστηρίων
- Οἱ τελευταῖες στιγμές τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Σιατίστης κυροῦ Ἀντωνίου καί οί ἐμφανίσεις του μετά τήν κοίμησή του
- Διάγγελμα Μητσοτάκη : Φωτιά στο Twitter – «Η Monopoly έχει λιγότερους κανόνες»
- Μετακίνηση στην περιφέρεια: Πότε θα επιτραπεί
- Πυροβολισμοί στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου
- Συνέλαβαν έναν από τους πλουσιότερους Νορβηγούς για τη μυστηριώδη εξαφάνιση και δολοφονία της συζύγου του
- Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα
- Άρση μέτρων: Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα εκεί που απαιτείται
- Αρση μέτρων: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Γερμανία: "Σώζουμε ανθρώπους που σύντομα θα πέθαιναν"
- Εκπτωση 25% για φορολογικές υποχρεώσεις
- Άρση μέτρων: Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν θα φορούν μάσκα
- Άρση περιοριστικών μέτρων: Πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας
- Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές και πολύ καλές θερμοκρασίες
- Ο κορονοϊός απειλεί τις "πυρηνικές" πόλεις της Ρωσίας
- Άρση περιοριστικών μέτρων: Ημερομηνίες για μπαρ και καφετέριες - Νέοι κανόνες
- Γαρμπή-Ρέμος: Το συγκινητικό video με το ντουέτο τους για καλό σκοπό
- ΣΥΡΙΖΑ: "Οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους"
- Γεννηματά: "Ευθύνη της κυβέρνησης να μείνουμε ασφαλείς"

- Τελευταία Νέα News 24|7
- ΗΠΑ: Τα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο
- Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές και πολύ καλές θερμοκρασίες
- Άρση μέτρων: Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν θα φορούν μάσκα
- Γεννηματά: "Ευθύνη της κυβέρνησης να μείνουμε ασφαλείς"
- Άρση περιοριστικών μέτρων: Πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας
- Ο κορονοϊός απειλεί τις "πυρηνικές" πόλεις της Ρωσίας
- ΣΥΡΙΖΑ: "Οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους"
- Γερμανία: "Σώζουμε ανθρώπους που σύντομα θα πέθαιναν"
- Γαρμπή-Ρέμος: Το συγκινητικό video με το ντουέτο τους για καλό σκοπό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άρση μέτρων: Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία από τις 12 το βράδυ σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους
- Sky Sports: «Σε διαπραγματεύσεις Γιουβέντους-Γιουνάιτεντ για Πογκμπά»
- Δίδυμη πρόκληση τουρκικών F-16 πάνω από Οινούσσες και Παναγιά
- Viral: Οι πρώτες φωτό του γιατρού που χειρούργησε τον Κιμ, μετά την αποτυχημένη επέμβαση (pics)
- Κορονοϊός: Μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων στη Γαλλία – 367 νεκροί σε 24 ώρες
- Άρση μέτρων αλλά χωρίς νυχτερινές βόλτες: Η «αυστηρή σύσταση» για περιορισμένη κυκλοφορία μετά τις 12 το βράδυ
- Η British Airways ετοιμάζει 12.000 απολύσεις εργαζομένων της λόγω κοροναϊού
- Γαλλία κορωνοϊός: Μειώνεται ο αριθμός των νεκρών – Πτωτική η τάση των νοσηλευομένων
- Νέα μέτρα σε λεωφορεία, μετρό, τραμ και τρένα
- Κλήρωση τζόκερ 28/4/2020: Νέο τζακ ποτ - Οι τυχεροί αριθμοί