ΗΠΑ-Κονγκρέσο: Το συγκινητικό χειροκρότημα στην πρέσβειρα της Ουκρανίας

Η Οξάνα Μαρκάροβα, η πρέσβειρα της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, χειροκροτήθηκε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης κατά την διάρκεια της πρώτης ομιλίας του Τζο Μπάιντεν για την κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο.

Το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία κυριάρχησε κατά το πρώτο μέρος του λόγου του Μπάιντεν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να καταδικάζει την τυραννία του Βλαντίμιρ Πούτιν και να ανακοινώνει

τον αποκλεισμό των ρωσικών αεροσκαφών από τον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Αφού ο Μπάιντεν καταδίκασε την ρωσική επίθεση, έκανε λόγο για την γενναιότητα του ουκρανικού λαού, από τους μαθητές, μέχρι τους συνταξιούχος που υπερασπίζονται το σπίτι τους.

"Η πρέσβειρα της Ουκρανίας είναι μαζί μας απόψε. Ας στείλει ο καθένας από εμάς που βρίσκεται σήμερα σε αυτή την αίθουσα ένα σωστό μήνυμα στην Ουκρανία και τον κόσμο" είπε ο Μπαίντεν με όσους βρίσκονταν στην αίθουσα να σηκώνονται όρθιοι και να τη χειροκροτούν.

Η πρέσβειρα της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, η Οξάνα Μαρκάροβα, βρισκόταν στο πλευρό της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν, η οποία την προσκάλεσε στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο. Αρκετά μέλη του Κογκρέσου, κυρίως γυναίκες, διάλεξαν ενδυμασίες μπλε και κίτρινες, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, ενώ αρκετοί κοινοβουλευτικοί ανέμιζαν το ουκρανικό εθνικό σύμβολο μέσα στην αίθουσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ-Κονγκρέσο, Ουκρανίας,ipa-kongkreso, oukranias