ΗΠΑ: Η έρευνα που αποδεικνύει ότι οι αρχές στοχοποιούν τους μαύρους

Το πόσο άνιση είναι η συμπεριφορά της αστυνομίας και των αρχών των ΗΠΑ στο μαύρο πληθυσμό σε σχέση με αυτή στο λευκό είναι κάτι που το έχουμε υποψιαστεί όλοι, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινέαπολις.

Ωστόσο, τα στοιχεία που δημοσιεύει το CNN σε έρευνά του είναι σοκαριστικά ακόμα για τους υποψιασμένους διότι επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους.

Εχουμε να κάνουμε με μία ξεκάθαρα ρατσιστική συμπεριφορά. Τα περιστατικά για

τα οποία η αστυνομία χρησιμοποιεί βία είναι πολλαπλάσια για τους μαύρους. Μιλάμε για 273 ανά 100.000 πληθυσμού ενώ τα αντίστοιχα για τους λευκούς είναι 76 ανά 100.000. Υπάρχει όμως και συνέχεια.

Ως γνωστόν οι ΗΠΑ διαθέτει, κατά αναλογία με τον πληθυσμό της, το μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων στον κόσμο. Στη μέκκα του καπιταλισμού είναι φυλακισμένοι 655 άνθρωποι ανά 100.000 ενώ το νούμερο που αφορά τις υπόλοιπες προηγμένες δυτικές χώρες είναι πολύ μικρότερο (75 για τη Γερμανία, 98 για την Ιταλία, μόλις 41 για την Ιταλία).

Από αυτό το νούμερο όμως πάλι το μεγαλύτερο μέρος έχει να κάνει με μαύρους. Αν και ο μαύρος πληθυσμός αντιπροσωπεύει μόνο το 12% της αμερικανικής επικράτειας, το αντίστοιχο ποσοστό του μαύρου πληθυσμού των φυλακών εκτινάσσεται στο 33%!

Πως να μην ξεσηκώνονται οι μαύροι στις ΗΠΑ;

Keywords
Τυχαία Θέματα