ΗΠΑ: Έφηβη ράβει ειδικές μάσκες για να βοηθήσει άτομα με προβλήματα ακοής

Η Isabella Appell, μια 17χρονη κοπέλα από τις ΗΠΑ, αποφάσισε να αξιοποιήσει δημιουργικά το χρόνο της στην καραντίνα και έφτιαξε μάσκες για τα άτομα με προβλήματα ακοής.

Σύμφωνα με το CNN, η Isabella ζει στην Καλιφόρνια, φτιάχνει μάσκες προσώπου από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού. Οι μάσκες που δημιουργεί, βοηθούν τα άτομα με προβλήματα ακοής, λόγω του διάφανου υλικού που υπάρχει στη θέση του στόματος, το οποίο τους επιτρέπει να διαβάζουν τα χείλη των

ανθρώπων.

"Παρατήρησα ότι υπήρχαν πολλά σχόλια για το πόσο τρομακτική είναι η κατάσταση για αυτούς τους ανθρώπους και πόσο δύσκολο ήταν να επικοινωνήσουν. Έτσι, άρχισα να ερευνώ το πώς θα μπορούσα να παρέχω αυτές τις μάσκες για όλους", δήλωσε η Isabella.

Η μητέρα της Isabella, Renee Appell, εκπλήσσεται από την αφοσίωση της κόρης της στον σκοπό της και στην υποστήριξη της κοινότητας των κωφών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να συμβαδίζει με τις σχολικές της υποχρεώσεις.

"Η ίδια μελετούσε μέχρι τις 10 ή τις 11 το βράδυ, και έπειτα έκοβε και έραβε μέχρι τις δύο ή τρεις το πρωί. Μετά ξεκινούσε ξανά ολόκληρη τη διαδικασία το επόμενο πρωί. Όταν βρίσκει κάτι που πιστεύει, δίνει τα πάντα σε αυτό και είναι τόσο αφοσιωμένη σε αυτό το σκοπό", δήλωσε η Renee Appell.

Μέχρι στιγμής, η Isabella Appell έχει φτιάξει περισσότερες από 300 μάσκες. Ο καθένας μπορεί να παραγγείλει μια μάσκα από το site της. Το μόνο που χρειάζεται είναι όσοι θέλουν μια μάσκα να κάνουν μια μικρή δωρεά και πληρώνουν τα έξοδα αποστολής της.

Όλα τα χρήματα από τις δωρεές πηγαίνουν στο Έργο Ακουστικής Βοήθειας , μια μη κερδοσκοπική ομάδα που παρέχει ακουστικά βαρηκοΐας σε όσους δεν μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα