Η προοπτική του καιρού για τις επόμενες 15 μέρες

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο 15ήμερο στη χώρα. Μέχρι τα μέσα του μήνα θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν τα χαμηλά που θα έρχονται από την Κεντρική Ευρώπη και την Κεντρική Μεσόγειο, ενώ αυτή η κυκλοφορία πρόσκαιρα θα διακοπεί στο χρονικό διάστημα 15 με 20 Δεκεμβρίου από ένα block που θα αναπτυχθεί στη Βόρεια Βαλκανική και τα Κεντρικά της Ευρώπης.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι βροχές που μέχρι τις 15 του μηνός θα είναι πολλές, να διακοπούν

πρόσκαιρα, καθώς στις περιπτώσεις εμποδισμού που θα έχουμε 15 με 20 Δεκεμβρίου τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας έχει την τάση να γίνει πάλι ζωνική και να ξαναρχίσουν τα συστήματα της Κεντρικής Μεσογείου να πλησιάζουν στη χώρα μας.

Από πλευράς θερμοκρασιών θα βρισκόμαστε σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή περίπου μέχρι και το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου. Άρα σημαντικά κρύα δεν προβλέπονται σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Η θερμοκρασιακή τάση αποτυπώνεται πολύ καλά και στο μετεώγραμμα της Αθήνας, όπου σε όλο σχεδόν το χρονικό διάστημα, η προβλεπόμενη θερμοκρασία (μαύρη γραμμή) θα βρίσκεται πάνω από την μέση κλιματική-κανονική τιμή (μπλε γραμμή). Πάντως η θερμοκρασία σε γενικές γραμμές ακολουθεί ομαλή πτωτική πορεία, αναμενόμενο και απολύτως φυσιολογικό προσαρμοζόμενη στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Στο παραπάνω μετεώγραμμα είναι εμφανής η απουσία βροχοπτώσεων για την Αθήνα στο διάστημα 16 με 21 Δεκεμβρίου, λόγω της αντικυκλωνικής κυκλοφορίας, με το block που αναφέραμε προηγουμένως. Ανάλογη πορεία εμφανίζεται και στο μετεώγραμμα της Θεσσαλονίκης, με ομαλή πτωτική πορεία της θερμοκρασίας, χωρίς πολλές βροχές.

Να κλείσουμε με την γενική παρατήρηση ότι με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία έχουμε σχετική αξιοπιστία μέχρι τα μέσα του μήνα και αυτό φαίνεται καθαρά στις αποκλίσεις των essemble προγνώσεων. Θα επανέλθουμε με νεότερα τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα