Η Ουκρανία έχασε 13.000 στρατιώτες από την έναρξη του πολέμου - Θολό τοπίο με τις απώλειες των Ρώσων

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αριθμούν περίπου 10-13.000 νεκρούς στρατιώτες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με δήλωση του συμβούλου του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό.

"Έχουμε επίσημα στοιχεία από το Γενικό Επιτελείο. Οι νεκροί ανέρχονται από 10.000 έως 13.000", υποστήριξε στο δίκτυο Kanal 24, και συμπλήρωσε ότι οι τραυματίες είναι ακόμα περισσότεροι.

Υπογραμμίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση σχετικά με τις απώλειες του ουκρανικού στρατού από τα τέλη Αυγούστου, όταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων

Δυνάμεων της Ουκρανίας είχε κάνει λόγο για σχεδόν 9.000 νεκρούς στις τάξεις του στρατεύματος.

Οι απώλειες των Ρώσων

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ρωσικό BBC, οι απώλειες των Ρώσων στρατιωτών κυμαίνονται από 20 έως 80.000 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχει συλλέξει, έχουν επιβεβαιωθεί 9.311 θάνατοι Ρώσων στρατιωτών και αξιωματικών. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να απέχει κατά 40% ή και 60% από τον πραγματικό αριθμό των νεκρών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, "σύμφωνα με την πιο συντηρητική εκτίμηση, οι απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία θα μπορούσαν να φτάσουν τα 18.600 άτομα ενώ μία πιο ολοκληρωμένη καταγραφή θα μπορούσε να δείξει τουλάχιστον 83.800 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες.

Πάντως, όπως υπογραμμίζει και το BBC, από τους 9.311 επιβεβαιωμένα νεκρούς Ρώσους στρατιώτες, οι 1.449, δηλαδή πάνω από το 15%, είναι ανώτεροι αξιωματικοί ενώ μεταξύ των νεκρών είναι και 4 στρατηγοί και 47 συνταγματάρχες.

Οι περισσότεροι από τους ανώτερους αξιωματικούς, ιδιαίτερα οι συνταγματάρχες, φαίνεται πως πέθαναν τους πρώτους δύο μήνες της ρωσικής εισβολής. Ήταν η εποχή που ο ρωσικός στρατός αντιμετώπιζε τα μεγαλύτερα προβλήματα στην επικοινωνία και την υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς είχε εισβάλλει σε διάφορες ουκρανικές περιοχής, δημιουργώντας ταυτόχρονα "πολλά μέτωπα".

Όταν εδραιώθηκε η σύνδεση μεταξύ του αρχηγείου και των άμεσα μαχόμενων μονάδων, συνταγματάρχες και στρατηγοί άρχισαν να πεθαίνουν λιγότερο συχνά.

Σημειώνεται πάντως ότι τον προηγούμενο μήνα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, εκτίμησε πως περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία, συμπληρώνοντας ότι ανάλογες είναι οι απώλειες στην ουκρανική πλευρά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα