Η Μεγάλη Εβδομάδα, όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει

Η πανδημία του κορονοϊού έχει απλώσει τη σκιά της σε όλη τη χώρα, σκεπάζοντας κάθε γωνιά της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και πολιτισμού. Η εβδομάδα των Παθών αποτελεί εβδομάδα δοκιμασίας για όλους τους Έλληνες, που αναμένουν ένα Πάσχα διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά. Ένα Πάσχα που αναμφίβολα θα μείνει στην ιστορία.

Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα δεν θύμιζε σε τίποτα

την ατμόσφαιρα που επιτάσσουν οι άγιες αυτές ημέρες. Κλειστές εκκλησίες, άδειοι δρόμοι, χαμηλή ως ελάχιστη κίνηση στις αγορές και κρεαταγορές, μία προετοιμασία για το πασχαλινό τραπέζι, μουντή και άοσμη που σε κάθε παρέκκλιση των περιοριστικών μέτρων περί απαγόρευσης κυκλοφορίας θα βρουν "τοίχο" από την ισχυρή αστυνόμευση στους δρόμους.

Μία Μεγάλη Εβδομάδα, όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει. Χωρίς την παρουσία των πιστών στις ακολουθίες, χωρίς εξορμήσεις στην επαρχία, χωρίς συναθροίσεις για τον εορτασμό της Ανάστασης. Μία Μεγάλη Εβδομάδα διαφορετική από τις άλλες, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες.

Κλειστές εκκλησίες - Ακολουθίες χωρίς την παρουσία πιστών

Ισχυρή αστυνόμευση παντού - Οι εξορμήσεις για φέτος δεν προβλέπονται

Ελάχιστη κίνηση στις αγορές και κρεαταγορές - Η προετοιμασία για το πασχαλινό τραπέζι μοιάζει να έχει χάσει το εορταστικό της ύφος

Τα πασχαλινά αυγά στο πνεύμα των -διαφορετικών- ημερών

Άδεια η Αθήνα λίγες ημέρες πριν από την Ανάσταση

Keywords
Τυχαία Θέματα