Η μεγάλη επιστροφή των Villagers of Ioannina City: Ακούστε τον νέο τους δίσκο

Πόσο μπορεί να εξελιχθεί μουσικά μια μπάντα που "πατάει" σε φόρμες ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού και διασκευές, "παντρεύοντάς" τα με κιθαριστικά riff; Μήπως μια τέτοια μπάντα έχει ημερομηνία λήξης;

Οι Villagers έθεσαν γερά θεμέλια και έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά ήδη από τον πρώτο τους δίσκο (Riza, 2014). Τώρα, με το νέο τους άλμπουμ αποδεικνύουν πως έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους. Δε βιάστηκαν να κυκλοφορήσουν το δεύτερο ολοκληρωμένο έργο τους και με μια ομολογουμένως τρομερή παραγωγή πάνε τον ήχο τους

ένα βήμα πιο πέρα καθιστώντας τον πιο προσωπικό.

Το Age of Aquarius θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως ένα μείγμα folk/rock/metal στοιχείων με ψυχεδελικά περάσματα που βασίζεται από τη μια στο stoner και από την άλλη στο fusion.

Στο Age of Aquarius οι Villagers of Ioannina City επιλέγουν αυτή τη φορά εξ ολοκλήρου τον αγγλικό στίχο, "κοιτάζοντας" προς το εξωτερικό και εν προκειμένω, κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για αυτό. Το τελευταίο διάστημα άλλωστε πληθαίνουν οι ελληνικές μπάντες που με αγγλόφωνη επιλογή στίχων, κάνουν καριέρα εκτός συνόρων με ολόκληρες περιοδείες, δείχνοντας πως κάτι καλό γίνεται στον εγχώριο "σκληρό" ήχο. Και οι Villagers συγκαταλέγονται δικαίως σε αυτές.

Οι δε εμβόλιμες τσαμπούνες και το κλαρίνο που έχουν την τιμητική τους, αποτίουν φόρο τιμής στην καταγωγή του συγκροτήματος και συνδέουν τη νέα τους παραγωγή με τα προηγούμενα ακούσματα που μας έφεραν on stage. Ακούσματα για τα οποία αγαπήθηκαν με το καλημέρα.

Οκ, μπορεί πολλοί να δυσανασχέτησαν επειδή λείπει το "ηπειρώτικο" στοιχείο, ή για την ακρίβεια δεν κυριαρχεί, ωστόσο το συνολικό αποτέλεσμα του Aquarius δείχνει πως οι VIC μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερο πάνω σε έναν καθαρά δικό τους ήχο τον οποίο ακόμη δοκιμάζουν, ψάχνουν και τολμούν να αλλάξουν. Μη ξεχνάμε πως πέτρα που κυλά, δεν χορταριάζει.

Στην τελική, το όλο αμάλγαμα παλιών και νέων κομματιών στα live τους θα έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (αρχής γενομένης από σήμερα στο Θέατρο Βράχων).

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλο τον "Υδροχόο" όπως τον ανέβασαν οι ίδιοι στο YouTube και να κρίνετε μόνοι σας:

Tracklist

1. Welcome

2. Age of Aquarius

3. Part V

4. Dance of Night

5. Arrival

6. Father Sun

7. Millennium Blues

8. Cosmic Soul

9. For the Innocent

10. Sparkle out of Black Hole

Keywords
Τυχαία Θέματα