Η Λιβύη δέχτηκε στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία

Η κυβέρνηση της Λιβύης που είναι αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη, αποδέχτηκε την προσφορά της Τουρκίας για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας, προκειμένου να αποτραπούν οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ, η Τρίπολη, σύμφωνα με το Aljazeera.

Η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, κινητοποιήθηκε την Πέμπτη για να θέσει σε εφαρμογή μια συμφωνία

ασφάλειας που διεξήχθη με την Άγκυρα το Νοέμβριο, ανέφερε ο Mahmoud Abdelwahed του Al Jazeera από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα η Τουρκία και η Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία για κοινά θαλάσσια σύνορα προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε στις 10 Δεκεμβρίου πως η Τουρκία ήταν έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει τη λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, βάσει των όρων πρόσφατης συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών. «Αν η Λιβύη διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα, θα μπορέσουμε να στείλουμε (στρατιωτικό) προσωπικό μας, κυρίως καθώς έχουμε συνάψει μια στρατιωτική συμφωνία», είχε δηλώσει τότε ο Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα