Η Κουντουρά, το ευρωψηφοδέλτιο και ο κίνδυνος απώλειας της πλειοψηφίας

Σε …γόρδιο δεσμό τείνει να εξελιχθεί η συμμετοχή της Έλενας Κουντουρά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επιθυμεί έντονα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Έλενα Κουντουρά, βλέπετε, με βάση το νόμο, θα πρέπει να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα εφόσον ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της, γεγονός όμως

που σημαίνει ότι η κυβέρνηση χάνει την πλειοψηφία των 151 εδρών, αφού την υπουργό Τουρισμού αντικαθιστά στη Βουλή ο Ντίμης Αργυρόπουλος, ο οποίος παραμένει πιστός στον Πάνο Καμμένο!

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται στο Μαξίμου να αλλάξει τον νόμο και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής να μην απαιτείται να παραιτηθεί από τη θέση του όταν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του. Οι εισηγήσεις, ωστόσο, αυτές δεν φαίνεται να προχωρούν και αυτό όχι μόνο γιατί ανθίσταται ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών. Αλλά και γιατί οι εισηγητές της πρότασης δεν γνωρίζουν ότι το νέο Ευρωκοινοβούλιο δεν ξεκινά τις εργασίες του τον Οκτώβριο, όπως αυτοί εκτιμούν, αλλά τον Ιούλιο, με την εκλογή του Προεδρείου του. Και συνεπώς ο χρόνος που μπορούν να κερδίσουν για τη διατήρηση της πλειοψηφίας των 151 εδρών είναι μόλις ένας μήνας!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η υποψηφιότητά της Έλενας Κουντουρά για την Ευρωβουλή αναδεικνύεται σε ένα πολύ δύσκολο σταυρόλεξο για τον ΣΥΡΙΖΑ…

Keywords
Τυχαία Θέματα