Η αγαπημένη μου γωνιά στο σαλόνι και η ‘’βασίλισσα’’ πολυθρόνα

Οι καλοκαιρινές διακοπές φαντάζουν ήδη όνειρο μακρινό. Η επιστροφή στην καθημερινότητα θυμίζει βουτιά με άτσαλη προσγείωση στο νερό και πόδια στον αέρα. Δουλειά, υποχρεώσεις, λογαριασμοί κολλημένοι στο ψυγείο που αυξάνονται και πληθύνονται, απανωτά επαγγελματικά ραντεβού και ελεύθερος χρόνος με κυάλι.

Είναι εκείνες οι ελάχιστες στιγμές μέσα στην ημέρα που θέλεις να αφεθείς. Να μη χρειαστεί να κάνεις διάλογο και να διπλώσεις σώμα και πνεύμα προς τα μέσα. Θέλεις λίγο χρόνο δικό σου. Αποκλειστικά δικό σου. Χρόνο χωρίς ερωτήσεις, απαντήσεις και διάλογο. Εσύ με εσένα σε απόλυτη ηρεμία και

χαλάρωση. Λίγες αυτές οι στιγμές για αυτό θα τις χαρακτηρίσω πολύτιμες.

Φτιάχνεις την εικόνα στο μυαλό σου από το πρωί. Θα γυρίσω σπίτι, θα αφήσω την τσάντα μου, θα βγάλω τα παπούτσια μου και θα ‘’βυθιστώ’’ στην πολυθρόνα μου αγκαλιά με το βιβλίο μου. Ο μοναδικός ήχος που θέλεις να δίνει ρυθμό στην ησυχία σου είναι το γύρισμα των σελίδων. Κυρίαρχος των πάντων; Η πράσινη βελούδινη πολυθρόνα STRANDMON από την ΙΚΕΑ. Βολεύομαι, ξαναβολεύομαι μέχρι να βρω τη θέση μου. Τότε η επόμενη κίνηση είναι το φως. Επιδαπέδιο φωτιστικό BAROMETER σε χρώμα χρυσό. Πράσινο και χρυσό ένας από τους αγαπημένους μου χρωματικούς συνδυασμούς κι ένας από τους πιο κλασικούς και διαχρονικούς.

Λατρεύω τα ήσυχα βράδια (όχι που η Αθήνα θα ανάβει σαν μεγάλο καράβι) που ανάβω το φωτιστικό μου, βουλιάζω στην πολυθρόνα μου με μία κούπα τσάι στο χέρι. Ο νους γαληνεύει. Ξεχνάς και προβλήματα και λύσεις. Εσύ με εσένα που λέγαμε. Και δίπλα το τραπεζάκι KVISTBRO, μία από τις πιο έξυπνες αγορές μου την τελευταία 5ετία. Τραπέζι και αποθηκευτικός χώρος.

Βιβλία μέσα και τους μήνες του κρύου και μία φλις κουβερτούλα για να ολοκληρωθεί η εικόνα μου. Ο Αστερίξ και η Κλεοπάτρα σε πρώτο πλάνο. Ανεβάζω τα πόδια μου στην πολυθρόνα και πίνω μία γουλιά τσάι. Κάπως έτσι μοιάζουν οι στιγμές ευτυχίας. Απλοϊκά όμορφες και τόσο προσωπικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα